Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Η "επίθεση" του Δήμου Κρωπίας για τον ΧΥΤΑ. Με ψήφισμα καταδικάζεται η απόφαση.(ΒΙΝΤΕΟ)


Για ακόμα μία φορά το Κορωπί μας βρίσκεται στο προσκήνιο όπως ένα περίπου χρόνο πριν όταν
είχαν κάνει την εμφάνισή τους τα δημοσιεύματα για μεταφορά ΧΥΤΥ στο Κορωπί. Βέβαια τότε, δεν αναφέρονταν μόνο στο Κορωπί αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Πλέον, το φιλτράρισμα των υπευθύνων κάνουν λόγο για Κορωπί και Μέγαρα.
Κανένας σχεδιασμός, καμία στρατηγική απλά και μόνο χώρους μεγάλους εκτός Αθηνών.
Και εμείς ως κάτοικοι του Κορωπίου απορρούμε!
Το αεροδρόμιο δεν το βλέπετε; Τα σπίτια σε ελάχιστη απόσταση δεν τα βλέπετε; Τις εταιρείες γύρω από το Λατομείο που επιλέξατε δεν το βλέπετε; Τα μεγάλα οχήματα που περνούν καθημερινά από την Βάρης- Κορωπίου δεν τα βλέπετε; Το βουνό δεν το βλέπετε; ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ;
Ο Δήμος Κρωπίας δήλωσε αμέσως "παρόν" και συναντήθηκε άμεσα με τον κ. Φάμελο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για να εκφράσει τις αντιδράσεις του και η απάντηση που έλαβε ο Δήμος ήταν: "Μην πιστεύετε στα δημοσιεύματα."
Ο Δήμος Κρωπίας λοιπόν, πήρε ξεκάθαρη θέση και προετοιμάζει δράσεις διαμαρτυρίας όπως ανήγγειλε ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κιούσης στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα εκτάκτως για το θέμα των απορριμάτων.
Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κρωπίας όπως επίσης δείτε το βίντεο από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κρωπίας κατά την 26η έκτακτη συνεδρίασή του (3.10.2018) εξέδωσε με αριθμό απόφασης 264/2018 το ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα:
«Ο Δήμος Κρωπίας, οι τοπικοί και επιστημονικοί φορείς, οι δημότες και κάτοικοι έχουν προειδοποιήσει τόσο την Πολιτεία όσο και τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής ότι οποιαδήποτε σχεδιασμός εθνικός ή περιφερειακός περιλαμβάνει τα λατομεία Κυριακού – Τριάς για χωροθέτηση ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Οι λόγοι είναι γνωστοί και τεκμηριωμένοι από το 2003 και επικαιροποιημένοι από το 2017.
Τα λατομεία του Κορωπίου είναι
1. μεν ανενεργά πλέον, υπό αποκατάσταση δε με δραστηριότητες διάθεσης ΑΕΕΚ (ανακυκλώσιμα προϊόντα εκσκαφών και κατεδαφίσεων-στείρα δηλ. υλικά) που είναι και η μόνη αποδεκτή δραστηριότητα μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως και να αποδοθεί στο Δήμο Κρωπίας
2. Βρίσκονται σε ακατάλληλη θέση :
2.1 Πλησίον της πόλης του Κορωπίου (1.250μ από το Σχέδιο Πόλης Κορωπίου)
2.2 Πλησίον του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών (5.900 μ) και ιδιαίτερα στην πορεία αξόνων προσγείωσης- απογείωσης αεροπλάνων,
2.3 Εντός του σημαντικού Αρχαιολογικού χώρου των Λαμπτρών
2.4 Εντός της Α΄ ζώνης Προστασίας του Υμηττού (βάσει όλων των Π.Δ Προστασίας Υμηττού 1978 και 2011)
2.5 Σε επαφή με την βιομηχανική ζώνη χαμηλής όχλησης με επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος
2.6 Σε οδικό δίκτυο ήδη επιβαρυμένο,
2.7 Σε επαφή με μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας
2.8 Παρουσιάζουν ιδιαίτερα υδρογεωλογικά χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, σε τοποθεσία δηλαδή ακατάλληλη σύμφωνα με τις επιστημονικές και άλλες τεκμηριώσεις που έχουν κατατεθεί από το 2003 και συνεχίζουν να ισχύουν.
Ο Δήμος Κρωπίας υπερασπίζεται τις βασικές πάγιες και διαχρονικές θέσεις του Κινήματος της Αυτοδιοίκησης (από το 1977 και μετά) για την πλήρη περιβαλλοντική αποκατάσταση των Λατομείων και την απόδοσή τους στους πολίτες, ως χώροι πράσινου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού. Ήδη έχει αποκατασταθεί το 60% των Λατομείων Κυριακού- Τριάς, στο οποίο προτίθεται η κυβέρνηση να χωροθετήσει ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ.
Υπερασπίζεται επίσης την αυτονόητη πολιτικά αποδεκτή θέση της Αυτοδιοίκησης των Μεσογείων και της Νοτιοανατολικής Αττικής για διαχείριση και επεξεργασία των απορριμμάτων της σε άλλες κατάλληλες και αποδεκτές, από τις τοπικές κοινωνίες και τις αυτοδιοικήσεις Α΄Βαθμού, θέσεις. Όχι όμως μονάδες υπερτοπικές, του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και τόσων άλλων δήμων της Νότιας Αθήνας και της Ανατολικής Αττικής.
Ο Δήμος μας, ως δήμος που έχει υποστεί επί δεκαετίες τις συνέπειες των χωματερών (το 1967-1978 όλης της Αθήνας!)είναι αλληλέγγυος στους αγώνες των κατοίκων της Δυτικής Αττικής για την μη αποδοχή όλων των απορριμμάτων όλης της Αττικής, στην Φυλή.
Ο Δήμος μας μαζί με τους κατοίκους του θα χρησιμοποιήσει κάθε νομικό και πολιτικό μέσο υπεράσπισης του δημοτικού και δημοσίου συμφέροντος για κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο αυτό.
Καλεί τους κατοίκους να αναμένουν τις αποφάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Αγώνα και του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τις ανοιχτές συνελεύσεις συντονισμού με φορείς όλης της Αττικής.
Το αγωνιστικό και πολιτικό πλαίσιο των αποφάσεών μας και των μεγάλων κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν -για να μην περάσουν αυτές οι μεθοδεύσεις ερήμην των τοπικών κοινωνιών -υπερασπίζεται όχι μόνο το στενό δημοτικό συμφέρον αλλά και το συμφέρον όλης της Αττικής. Υπερασπίζεται και την ίδια την Ελληνική Δημοκρατία, το περιεχόμενο των αποφάσεών της για την ποιότητα ζωής των πολιτών της».
Το Δημοτικό Συμβούλιο του
Δήμου Κρωπίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP