Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Σπουδαίο έργο: Η ιστορία του Κορωπίου από την έρευνα στη παρουσίαση.

φώτο: https://koholocaust.blogspot.com
Η πόλη μας, το Κορωπί έχει μία πολύ μεγάλη ιστορία που διαφέρει από άλλες περιοχές των
Μεσογείων. Τον Αύγουστο του 1840 υπό Βασιλείας Όθωνα συστήθηκε ο Δήμος Κεκροπίας έχοντας τότε 1994 κατοίκους όντας κεφαλοχώρι στο οποίο υπάγονταν άλλες περιοχές των Μεσογείων.

Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία απόσπασμα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως όπως δημοσιεύθηκε τότε.

Όμως ο χρόνος για το Κορωπί σταμάτησε στον πόλεμο του 1940. Το Κορωπί πόνεσε από τον πόλεμο αυτό και οι τοίχοι της πόλεως μας όπως και το χώμα που πατάμε όλοι εμείς τότε βάφτηκε με αίμα.
Τι πραγματικά συνέβη το 1944 όμως. Πολλοί έχουν γράψει. Άλλοι τα έζησαν και τα μεταφέρουν στα βιβλία τους και στη νέα γενιά.
Απαντήσεις για όλα όσα έγιναν μέσα από ιστορικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται δίνει η Ομάδα Ιστορικής Έρευνας Κορωπίου που απάρτίζεται από τους: Γεώργιο Αθ. Κόλλια, Νικόλαο Λάζαρη, Γεώργιο Ντούνη, Αθανάσιο Πουλάκη και Δημήτριο Πρόφη οι οποίοι είναι και οι δημιουργοί της ομάδας.

Η Ομάδα Ιστορικής Έρευνας Κορωπίου,  μετά την πραγματική διάσταση, που έδωσε για το ΄΄Ολοκαύτωμα της πόλης μας την 9η Οκτωβρίου 1944΄΄, με μία σημαντική παρουσίαση – σταθμό στη νεώτερη ιστορία των Μεσογείων, την παραμονή της 73ης επετείου , προχώρησε στη δημιουργία ενός ιστολογίου με τον τίτλο «Κορωπί, Ιστορίες Πολέμου και Κατοχής» (https://koholocaust.blogspot.gr). Σκοπός της δημιουργίας του εν λόγω ιστολογίου, είναι η ενημέρωση των κατοίκων της πόλης μας και όχι μόνο, η δυνατότητα ηλεκτρονικής και γρήγορης επικοινωνίας με τους παραπάνω και η καταχώρηση οποιονδήποτε πληροφοριακών στοιχείων και από οποιονδήποτε, σχετικά με τον τίτλο του ιστολογίου, ώστε να αποτελέσουν μία "δεξαμενή" ιστορικής μνήμης για την κατοχή και την αντίσταση στο Κορωπί και γενικότερα για την ιστορία του τόπου μας.

Επισκεφθείτε το ιστολόγιο https://koholocaust.blogspot.com διαβάστε τις έρευνες της ομάδας, σχολιάστε, παραθέστε τις απόψεις σας. Η ερευνητική αυτή ομάδα είναι ανεξάρτητη και αδέσμευτη και έχει στόχο την ιστορική έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καταστράφηκε το Κορωπί τον Οκτώβριο του 1944 και την αναζήτηση των εγκληματιών πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.

KP